|
Traseul de vara este accesibil pana la cabana, iarna drumul fiind nepracticabil de la cascada. Pentru a ajunge la Lacul Balea se foloseste insa linia de telecabina.
Prin apropierea cabanei trece DN 7 C – Transfagarasan.
77 km. de Sibiu
68 km de orasul Fagaras
85 km. de orasul Curtea de Arges
In general, traseele turistice in munti au urmat poteci si drumuri preexistente, de regula poteci pastorale, poteci vanatoresti sau drumuri de exploatare forestiera. Multe dintre traseele din Muntii Fagaras au fost insa amenajate in scop public de catre societatile turistice. Aflata la numai 40 de minute de creasta somitala a masivului fagarasan, cabana Balea este punctul ideal pentru turistii care intentioneaza sa ajunga pe Varful Negoiu (2535), al doilea ca inaltime in Romania . Spre est poteca principala de creasta – marcata banda rosie – poate conduce spre amplele caldari glaciare “La Fundul Caprei”, pe la “Fereastra Zmeilor”, “La trei pasi de moarte”, pe langa lacurile Buda, Podul Giurgiului sau Podragel, pana la Vf. Moldoveanu (2544 m.)
O retea densa de alte trasee bine marcate si dotate cu indicatoare, ofera amatorilor trasee de contur pe Valea Doamnei, Muchia Netedu – Buteanu, Valea Caprei, Culmea Raiosului.
Traseul de creasta: Rudarita – Curmatura Zarnei – Fereastra Mare a Sambetei – Saua Podragului – Saua Caprei – Saua Paltinului – Saua Cleopatrei – Varful Serbota – Saua Scarii – Curmatura Surului – Pasul Turnu Rosu
Cartisoara – Cascada Balea – Lacul Balea (8 ore)
Cabana Cascada Balea – Valea Doamnei – Cabana Lacul Balea (4 ore)
Cabana Lacul Balea – Varful Netedu si retur (2 ore)
Cabana Lacul Balea – Saua Caprei – Varful Vanatoarea lui Buteanu (1,30 ore) Cabana Lacul Balea – Saua Paltinului (1 ora) – traseu de vara |
|
|